Nou Sirop Bio de agave 220 gr Mareste

Sirop Bio de agave 220 gr (+ rețetă!)

PRN16150 BB

Nou

Siropul de agave, cunoscut și sub denumirea de nectar de agave, este un îndulcitor natural cu putere mare de îndulcire și Indice Glicemic mic datoriztă conținutului de fructoză. Este o bună alternativă de înlocuire a zahărului alb. Este un bun înlocuitor al zahărului rafinat și poate fi folosit chiar şi de vegani, ca substitut pentru miere.

Mai multe detalii

11,66 lei

cu TVA

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaBio Facebook magazin PRONAT

WhatsApp Pro Dieta Magazin PRONAT

Descriere și mod de producere sirop de agave

Siropul de agave, cunoscut și sub denumirea de "Aguamiel" este originar din America de Sud, unde este utilizat pe scară largă ca plantă medicinală, dra și pentru preparea diverselor băuturi. Agavele sunt un grup de plante suculente care se dezvoltă mai ales în climat cald, în special în America de Sud și sud-vestul Statelor Unite.

Este un îndulcitor produs comercial din mai multe specii de agave, inclusiv Agave tequilana (albastru agave) și Agave salmiana. Pentru a produce sirop de agave din plantele Agave americana și A. tequilana, frunzele sunt tăiate după ce au crescut timp de șapte până la paisprezece ani. Sucul este apoi extras din miezul agavei, numit piña. Sucul este filtrat, apoi încălzit pentru a sparge componentele complexe (polizaharidele) în zaharuri simple. Acest suc filtrat este apoi concentrat într-un lichid siropos, puțin mai subțire decât mierea, cu nuanță de chihlimbar. Poate înlocui zahărul în toate tipurile de rețete.

Aspecte nutriționale

Seamană cu mierea din punct de vedere al culorii și al consistenței, dar este mai dulce. Este mai dulce și decât zahărul, de 1.5 ori. Datorită temperaturii joase de prelucrare (sub 50°C), nectarul de agave este considerat un aliment raw, fiind preferat pentru rețete raw-vegane. Deoarece provine dintr-o plantă, siropul de agave este utilizat pe scară largă ca alternativă la miere pentru cei care urmează un stil de viață vegan și este adesea adăugat la unele cereale pentru micul dejun ca agent de legare. 
Siropul ușor de agave are o aromă ușoară și aproape neutră fiind folosit în feluri de mâncare și băuturi cu gust delicat.

Beneficii pentru sănătate

Siropul de agave este o alternativă pentru zahărul rafinat.Este un îndulcitor natural delicios care, dacă este integrat în cantități moderate în alimentație, îți conferă următoarele avantaje:

 1. Ține glicemia sub control;
 2. Protejează sănătatea orală;
 3. Bun înlocuitor pentru zahărul rafinat;
 4. Ideal pentru alimentația vegană;
 5. Deosebit de versatil.

Interesant! 

Siropul de agave are un gust delicios si un Indice Glicemic (IG) de 10, comparativ cu zahărul (68) sau cu mierea (55), ceea ce inseamna ca nu îngrașă atât de mult. Sursa: https://theconversation.com

Cu cât IG-ul unui aliment este mai mare, cu atât crește mai rapid glicemia după ce îl consumi. Agave are un IG mai scăzut decât majoritatea altor îndulcitori, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să provoace vârfuri ale glicemiei.

Agave Nectar are un indice glicemic definit ca indice „scăzut”, iar acest lucru se datorează conținutului de fructoză. Siropul de agave are cel mai mare conținut de fructoză față de orice îndulcitor comercial de pe piață.

Zahărul de masă este format din zaharoză, care este dăunătoare celor care suferă de diabet. Cu toate acestea, fructoza este un zahăr procesat în mod diferit de către organism și poate ajuta la controlul glicemiei. Controlul nivelului de zahăr din sânge este vital pentru gestionarea diabetului.

Persoanele cu diabet trebuie să evite zaharurile adăugate acolo unde este posibil. IG, cu toate acestea, nu este singura modalitate de a evalua impactul unui anumit aliment pentru persoanele cu diabet.

Este o sursă moderată de vitamina C și mai multe vitamine din complexul B.

Produsul este obținut din materii prime selecționate și prelucrate prin tehnologii atent controlate.

Cum utilizăm siropul de agave:

Siropul de agave poate fi folosit pentru:

 • îndulcirea iaurtului;
 • îndulcirea limonadei, ceaiului, cafelei, ciocolatei cu lapte, etc;
 • prepararea deserturilor, înclusiv la cuptor;
 • dressing-uri pentru salate, în special în sosurile dulci-acrișoare sau ușor picante;
 • prepararea orezului cu lapte, înghețatei, ciocolatei de casă, sucurilor sau gemurilor, etc.

Este un substitut foarte bun pentru zahăr sau miere la prepararea băuturilor sau siropurilor.

Fructoza conținută îl recomandă ca ingredient pentru toate produsele de panificație.

Valorile nutriționale sunt supuse variațiilor specifice produselor naturale.
Produsul nu este, nu conține și nu este obținut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.

A se păstra la rece (4-6 °C), loc uscat, bine ventilat, de preferință ferit de lumină și căldură.

Rețeta de ciocolată vegană cu sirop de agave

Ciocolata de casă este deosebit de sănătoasă și nutritivă dacă este pregătită cu ingrediente de calitate premium.

INGREDIENTE:

 • 100 g unt de cacao;
 • 100 g Cacao;
 • 100 g Sirop de Agave;
 • 2 linguri Ulei de Cocos;
 • 50 g Caju;
 • 1 praf de sare roz de Himalaya;
 • 3-4 linguri apă plată.

MOD DE PREPARARE:

 1. Topiți untul de cacao pe bain marie. După ce acesta s-a topit, amestecați cu restul ingredientelor într-un blender până devine o pastă.
 2. În cazul în care este prea solid, puteți adauga 3-4 linguri de apă plată.
 3. Pentru a da forme frumoase ciocolatei, puteți folosi o formă de silicon pentru praline. Dacă nu aveți o astfel de formă, puteți folosi o tavă de cuptor tapetată cu folie alimentară.
 4. Se dă la frigider pentru aproximativ 30 minute pentru a se întări, se porționează, apoi se poate servi. Puteți păstra la frigider ciocolata vegan mai multe zile.

VALORI NUTRIȚIONALE MEDII: per 100 gr


Valoare energetică 392 Kcal/ 1666 KJ
Grăsimi, din care: 0 g
Carbohidrați, din care: 98 g 

Proteine 0 g
Sare 22,5 mg
Fructoză 66-71%
Glucoză 18-25%

Origine NON EU (Mexic)

Scrieti o recenzie

Sirop Bio de agave 220 gr (+ rețetă!)

Sirop Bio de agave 220 gr (+ rețetă!)