Nutritionist Elena Rosu raspunde tuturor intrebarilor adresate pe Facebook. Intrati, asadar, si pe facebook.com/proDieta pentr
Va recomandam sa vizitati si magazinul nostru din Iasi cu alimente naturale si suplimente nutritive marcile Diet Food, Primeal, La Mandorle Franta, Probios Italia, EcoDoo, Acorelle, Najel, Ladrome si multe altele https://www.prodietamagazin.ro/
Luni - Vineri 10-15 TEL. & WhatsApp 0722.264.936 / 0770.534.846
Magazinul nostru foloseşte cookie pentru a-ți oferi o experiență personalizată. Acceptă cookie pentru a te bucura de toate facilitățile magazinului nostru online.
PRN6000101
Nou
Boabele de cacao sunt energizante, au proprietati nutritive valoroase si imbogatesc cu vitamine si minerale orice reteta de prajitura, smoothie sau alt preparat. De unde alegem boabe de cacao in stare cruda? Boabe de cacao curde, organice (BIO) care pot fi folosite in diverse reteta raw-vegan dar si clasice. Atunci cand veti gusta boabele de cacao organice veti descoperi ce inseamna cu adevarat cacaoa! Boabele de cacao sunt energizante, au proprietati nutritive valoroase si imbogatesc cu vitamine si minerale orice reteta de prajitura, smoothie sau alt preparat.
Boabele de cacao sunt pretuite de azteci inca din antichitate datorita proprietatilor afrodisiace, antioxidante si gustului placut. Ele sunt de fapt semintele interne ale fructului Arborelui de cacao. De ce sa alegem boabe de cacao in stare cruda? Pentru ca au de patru ori mai multi antioxidanti fata de cacaoa procesata. Mai mult decat atat, boabele de cacao contin fibre dietetice, grasimi sanatoase, carbohidrati, proteine, magneziu, fier, calciu si vitamine. Datorita concentratiei mari de magneziu, boabele de cacao crude aduc beneficii reale sanatatii. Magneziul este un mineral deosebit cu rol de alcalinizare. El sustine buna functionare a creierului, inimii si sistemul digestiv (combate constipatia), ajuta la construirea unor oase puternice si a unei bune dispozitii.
Bogată în antioxidanți, cacaoa crudă abundă și de fier și calciu. O parte din acești antioxidanți se pierd sau rămân în cantități infime atunci când boabele de cacao sunt prăjite la temperaturi mari. De aceea in ciocolata, fie ea si neagra, nu beneficiati de toate proprietatile nutritive ale boabelor de cacao crude. Pe lângă procesul de prăjire, mai apar și zahărul, laptele, aromele, care schimbă mult gustul intens de cacao. Ciocolata raw are un gust divin si poate fi preparata si de dvs acasa. Este foarte intensă, foarte aromată și ne bucuram de toate beneficiile ei pentru că temperaturile mari nu i-au alterat proprietățile.
Boabele de cacao pot fi macinate fin si amestecate cu unt de cocos, miere cruda si pudra proteica de migdale sau de nuci. Veti obtine o crema de ciocolata cruda, autentica, savuroasa! Boabele de cacao crude sunt recomandate si pentru smoothie-urile care combat oboseala si stresul. Cum preparam smoothie pentru boost de energie: punem in blender 1 ½ ceasca de lapte de migdale, 4 boabe de cacao raw, 1 lingura de pudra de migdale sau castane, 1 lingura de pudra proteica, ¼ ceasca de afine congelate sau crude, 1 banana, 2 curmale hidratate, 1 lingurita de ulei de cocos, vanilie, 4 cuburi de gheata. Boabele de cacao sunt ingredientele minune din smoothie pentru a combate oboseala sau pentru a obtine mai multa energie, chiar si la serviciu!
Cromul este un alt element benefic care se gaseste in boabele de cacao. Cromul ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, sustine buna functionare a metabolismului, reduce pofta de dulciuri, regleaza grasimile si colesterolul si previne hipertensiunea. Boabele de cacao contin o substanta numita teobromina, un stimulent al sistemului nervos central, care are un efect similar cu cel al cofeinei (dar nu chiar la fel de puternic). Cacao cruda ne confera un boost de energie sanatos, care poate dura ore bune. Boabele de cacao contin si triptofan, un aminoacid de care creierul are nevoie pentru a produce serotonina. Asta inseamna ca orice preparat cu cacao cruda ne ridica starea de spirit imediat!