
Hidratarea este energie lichidă
Să te menții hidratat este esențial pentru o stare optimă de sănătate.
Adaugă activitatea fizică la această ecuație și hidratarea devine și mai importantă, căci trebuie să faci față mai multor pierderi de lichide sub forma transpirației. Dacă e cald afară sau ești genul de persoană care pierde foarte multă sare alături de transpirație, apa de cocos bogată în electroliți în mod natural este recomandată.
Deshidratarea afectează în multe feluri organismul; în mod fundamental, afectează capacitatea organismului de reglare a temperaturii. În timpul exercițiilor fizice, creșterea temperaturii corpului duce la creșterea pulsului, iar asta, la rândul său, te face să percepi efortul depus pentru o anumită intensitate a antrenamentului ca fiind mai mare, simțind că obosești mai repede. În plus, este diminuată funcționarea mentală, ceea ce duce la implicații negative asupra luării deciziilor, concentrării și controlului motor, acestea fiind niște abilități de care este nevoie în sporturi precum tirul sau kick-boxul. Un simptom adesea neasociat cu deshidratarea este disconfortul gastric; dacă ești deshidratat, orice ai mâncat înainte sau în timpul antrenamentului stă mai mult în stomac, ceea ce duce la probleme gastrice.
Toți factorii de mai sus au un efect negativ asupra performanțelor tale, ceea ce înseamnă că nu vei obține maximum de efect ca urmare a antrenamentului. Deshidratarea este intensificată la temperaturi ridicate și nici nu trebuie să fie gravă ca să fie dăunătoare; o deshidratare de doar 2% (pierderea de 1,2 l la un sportiv de 60 kg) poate deveni o problemă. Totuși, vestea bună este că o poți combate dacă înveți să te hidratezi adecvat în apropierea antrenamentului, dar și în restul timpului.
Apa de cocos este super hidratantă!
Apa de cocos este recomandată pentru hidratarea intensă, atât în cazul sportivilor cât și în cazul persoanelor care petrec mult timp în aer liber, au un serviciu solicitant, merg la plajă, în drumeții, etc.
Nu există recomandări propriu-zise pentru aportul de lichide, căci depinde de tipul și de nivelul exercițiilor, dar și de individ, în funcție de:
• Ereditate - unii oameni transpiră mai mult decât alții în mod normal
• Dimensiunile corpului - sportivii mai mari tind să transpire mai mult decât cei mai mici
• Nivelul de tonifiere musculară - cei în formă transpiră imediat ce încep antrenamentul și în cantități mai mari
• Mediu - transpirația este mai puternică în condiții de căldură și umiditate
• Intensitatea exercițiilor - transpirația se intensifică odată cu creșterea intensității exercițiilor
Și atunci, cum poți să te asiguri că bei suficiente lichide? Răspunsul simplu este să verifici culoarea urinei. Ideal ar fi să aibă o culoare galben-deschis tot timpul. Dacă pare mai închisă la culoare, mai ales înaintea unei sesiuni de antrenament, atunci apucă-te să bei! Creează-ți obiceiul de a-ți monitoriza setea și de a bea pe tot parcursul zilei.
Ia cu tine apa de cocos și astfel poți fii sigur că vei evita deshidratarea.
Valori nutriționale medii/ 100 g
Valoare energetică: 79kJ/19kcal
Grăsimi: 0 g
-din care acizi grași saturați: 0 g
Carbohidrați: 3,7 g
- din care zaharuri: 2,6 g
Proteine: 0,7 g
Sare: 0,26 g
Conținut: 330ml. A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Producător: Green Coco Europe GmbH