Fulgii de drojdie inactivă intră în categoria proteinelor complexe. Mai multe informații despre drojdia inactivă nutritivă, beneficiile pentru sănătate și
rețete puteți citi și pe site-ul
prodieta.ro. Se recomandă cel mult 4 linguri de drojdie inactivă nutritivă pe zi.
Această drojdie inactivă nu are puterea de a crește, deci nu se folosește în patiserie sau în produsele de panificație.

Drojdia nutritivă are un gust plăcut, asemănător brânzei, de aceea este folosită de către vegani ca înlocuitor al acesteia. Câteva lingurițe de drojdie nutritivă adăugate mâncărurilor vor intensifica aroma ingredientelor prezente în aceste preparate. Câteva idei de servire: Pot fi presărați pste orice salate, pizza, paste, tocănițe, piure, pilaf, popcorn, smoothie-uri, supe, etc. Drojdia nutritivă este folosită în fabricarea felurilor de mâncare vegane cu „brânză”, precum sos nacho și „mac 'n' cheese”. În ciuda denumirii distinctive neapetisante și a aspectului neatrăgător, fulgii de drojdie nutritivă pot constitui o aegere ideală în materie de nutriție și gust. Fulgii de drojdie nutritivă au o aromă de nuci și brânză (asemănătoare parmezanului) și furnizează o varitate largă de vitamine, minerale și proteine de care aproape oricine (de la entuziasmații adepții ai dietei paleo până la vegani) se poate bucura.
Ce este drojdia inactivă (nutritivă)? Drojdia nutritiv inactivă este un organism unicelular, o tulpină a bacteriei Saccharomyces Cerevisiae. Această drojdie este deosebit de bogată în substanțe nutritive, respectiv complexul de vitamine B (mai puțin vitamina B12), acid folic, seleniu, zinc și proteine.
Drojdia nutritivă crește pe melasă și are un gust plăcut (spre deosebire de drojdia de bere care rezultă în urma procesului de fermentare a berii, împrumutând un gust amărui). Este spălată și uscată cu căldură pentru a fi dezactivată. Fiind “inactivă”, drojdia nu are puterea de a crește, deci nu se folosește în patiserie sau în produsele de panificație.
Conține: fulgi de drojdie ecologică.