Quinoa rosie este un aliment deosebit de nutritiv. Din acest motiv Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Statelor Unite a ales quinoa alimentul anului 2013. Se gătește ușor, după rețeta orezului. Quinoa face parte din seria superalimentelor, alături de alge, semințe de in, germeni, aloe vera. Denumită și “cereala care bate carnea”, quinoa are un nivel proteic ridicat, fiind mai ușor de digerat decât proteina animală. Nu produce colesterol, prevenind astfel formarea placilor de aterom si reducând riscul de atac de cord.
Quinoa roșie se gătește ușor și este gustoasă. Quinoa se fierbe, iar timpul de preparare este mai scurt decât al altor cereale (10-15 minute).

Conține: quinoa roşie din culturi certificate ecologic.
Boabele de quinoa sunt recoltate, sortate şi cernute cu mare atenţie. Produsul nu este obținut cu organisme modificate genetic.
Acest produs este: ECOLOGIC / BIO / ORGANIC, VEGETARIAN, VEGAN, LACTO-VEGETARIAN, NOP.
Valori nutriționale medii per 100 g:
Proteine (g): 14,1
Grăsimi (g): 6,1 din care
saturate: 0,71
mononesaturate: 1.61
polinesaturate: 3,29
Carbohidraţi(g): 57,1 din care
zaharuri: 1,34
Fibre (g): 7,0
Umiditate(g): max 14
Valoare energetică: 368 Kcal/ 1539 KJ
Valorile nutriționale sunt supuse variațiilor specifice produselor naturale.
Salată de post cu quinoa roşie, năut şi ceapă verde
Ingrediente:
- 1 cană quinoa roşie fiartă (1/2 cană quinoa roșie nefiartă)
- 1 cană năut fiert, bine scurs
- 1 legătură de ceapă verde tocată
- 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin
- zeama de la 1/2 lămâie
- pătrunjel fin tocat
- sare şi piper negru după gust.
Fierbere quinoa:
Puneţi pe foc o oală cu 2 căni de apă şi puţină sare. Când apa clocoteşte adăugaţi o jumătate de cană de quinoa roșie (după fierbere se umflă și devine 1 cană), apoi reduceţi flacăra la minim şi acoperiţi vasul. Lăsaţi să fiarbă 15 minute, apoi clătiţi sub jet de apă rece, pentru a se păstra aroma plăcută şi delicată şi gustul asemănător celui de nucă.
După fierbere se va observa că seminţele îşi vor mări semnificativ dimensiunea, vor deveni translucide, cu o textură uşoară, gumoasă, iar germenele alb va fi detaşat parţial, semănând cu o buclă spiralată.
Mod de preparare:
• Puneţi într-un castron mare quinoa fiartă, năutul şi ceapa tocată
• Adăugaţi uleiul, zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat
• Asezonaţi cu sare şi piper negru proaspăt măcinat.
Puteți adăuga și ridichii tăiate felii și salată verde dacă aveți în casă.