CASTANE comestibile Bio 100 gr Mareste

CASTANE comestibile Bio 100 gr

BG121775

Nou

Castane comestibile 100% BIO, origine agricultura eco Italia. Castane comestibile decojite și prefierte, preț punga 100 gr. Castane care pot fi mâncate direct sau din care putem prepara garnituri sau piure. Castanele furnizează vitamine (B, C, E), minerale (mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru) şi fibre.

Produs în Italia de: S.G.I.M S.r.l. Conținut net: 100 gr

Mai multe detalii

Stoc epuizat temporar

19,50 lei

cu TVA

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaBio Facebook magazin PRONAT

WhatsApp Pro Dieta Magazin PRONAT

Castanele comestibile sunt surse ideale de de vitamine și minerale. În plus, în castanele comestibile regăsim fosfor, lecitină și vitamina C. Acestea conțin protide, lipide, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu. Se numără printre fructele cele mai bogate în potasiu. În privința magneziului, castanele fierte conţin mai mult decât cele crude. Manganul previne acţiunea vătămătoare a radicalilor liberi şi joacă un rol esenţial în reacţiile biochimice care au loc în organismul uman.

Castanele comestibile - aliment și medicament

Sunt recomandate de medici ca fiind de un real ajutor persoanelor cu astenie fizica și intelectuală, convalescenților, bătrânilor și copiilor.

Castanul (Castanea sativa) este un arbore originar din sud-estul Europei care crește spontan până la 45-50˚ latitudine nordică. De la castanul comestibil se recoltează coaja, florile, frunzele și semințele.

Piureul de castane păstrează vitaminele fructului proaspăt.

Castanele, sunt foarte apreciate pentru aspectul și gustul lor special, dar și pentru proprietățile terapeutice remarcabile. Acestea sunt o importantă sursă de minerale și vitamine. Consumul moderat de castane - 4-5 buc pe zi, combate anemia, îmbunătățește digestia, stimulează sistemul nervos. Aceste alimente minunate reduc colesterolul, combat bolile de inimă, sunt eficiente în bolile respiratorii. Sunt recomandate copiilor, sportivilor, persoanelor în vârstă, cardiacilor, celor aflați în convalescență, persoanelor care suferă de anemie sau de astenie fizică și intelectuală, datorită conținutului mare de vitamine și minerale.

Proprietățile nutritive ale castanelor comestibile

Castanele comestibile se recoltează de la sfârșitul lui septembrie, până la începutul lui noiembrie. Au un conținut bogat în lecitină, fosfor, lipide, protide, vitamina A, E, PP, conțin o mare cantitate de vitamina C, complexul vitaminic B - B1, B2, B6, substanțe minerale - fier, calciu, mangan, magneziu, zinc, potasiu -, conțin multe fibre și mult amidon,- fiind benefice pentru persoanele cu probleme digestive -, nu conțin sodiu, și nici colesterol.

Folosim castanele comstibile coapte, fierte, sub forma de piure și ăn diverse combinații. Acestea au proprietăți stomahice, bacteriostatice, antianemice și remineralizante. Amestecul de piure de castane și brânză de vaci (în proporții egale), îndulcit cu miere crudă de albina, reprezintă o hrană ușor digerabilă și extraordinar de energizantă. Toate persoanele care suferă de rahitism, anemie, lipsă de vitalitate pot folosi acest aliment.

Beneficii pentru sănătate

Castanele comestibile sunt ideale pentru inimă și tensiunea arterială. Potasiul contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi la sănătatea inimii. Acest conţinut important de potasiu ajută la diminuarea efectelor negative ale excesului de sodiu (hipertensiune, retenţie de apă) cauzat de cantităţile mari de sare din alimentaţia noastră.

Castanele comestibile acționează ca tonic muscular, nervos și venos. Spre exemplu, pentru tratamentul hemoroizilor, varicelor și tromboflebitei, se consumă câte o farfurie de piure de castane îndulcit cu miere înainte de micul dejun și de cina. Se face o cura de câteva săptămâni.

Produs în Italia de: S.G.I.M S.r.l.
Conținut net: 100 gr

Scrieti o recenzie

CASTANE comestibile Bio 100 gr

CASTANE comestibile Bio 100 gr