CASTANE comestibile Bio 200g Mareste

CASTANE comestibile Bio 200g

BG198080

Nou

Castane comestibile decojite si prefierte, pret punga 200 gr. Castane care pot fi servite direct sau din care putem prepara garnituri ori piure delicios. Compoziție: 100% castane comestibile din culturi certificate ecologic. Deliciu sănătos. Pentru gurmanzi și pasionați de alimentație nutritivă, cu vitamine și minerale.

Mai multe detalii

in stoc

36,50 lei

cu TVA

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaBio Facebook magazin PRONAT

WhatsApp Pro Dieta Magazin PRONAT

Fără gluten. Castanea Sylva este un program al firmei Inovfruit care are ca scop regenerarea pădurilor de castani în forma lor originală.

Beneficii pentru sănătate aduse de castanele comestibile

Castanele comestibile aduc numeroase beneficii sanatatii printre care enumeram: asigură mineralele necesare organismului, grăbesc recuperarea convalescenţilor şi au efecte tonice musculare şi nervoase. Multumita conţinutului de ­flavonoide, castanele au efecte benefice asupra sistemului venos. Dieta cu aceste fructe regenerează şi tonifică venele şi capilarele, reducând pericolul spargerii acestora. Consumul de castane asigură un nivel constant al acidului hialuronic din piele şi normalizează secreţia glandelor sebacee.
Castanul este un copac care extrage din pamant foarte multe minerale si vitamine iar fructele acestui copac sunt la randul lor concentrate in nutrienti. Vitaminele şi mineralele conţinute de castane sunt de ajutor copiilor şi persoanelor în vârstă, vulnerabili la viroze respiratorii, dar şi celor care sunt în perioada de convalescenţă, deoarece aceste fructe au rol dovedit în întărirea sistemului imunitar.
O stare de spirit foarte bună!
Datorită complexului de vitamine B şi magneziului din compoziţie, castanele acţionează ca un medicament cu efect asemănător antidepresivelor.
Surse importante de vitamine si minerale, castanele comestibile sunt de un real ajutor persoanelor cu astenie fizica si intelectuala, convalescentilor, batranilor si copiilor.
Procesul de producție: Datorită unei metode unice de producție, care respectă atât produsul cât și mediul înconjurător, aceste castane își păstrează calitățile nutritive făra să piardă nimic din gustul lor original.
Previn bolile de inimă
Fiind lipsite şi de colesterol, şi de sodiu, castanele sunt o ­alegere ­bună pentru cardiaci. Spre deosebire de alte fructe olea­ginoase, castanele comestibile sunt sărace în grăsimi, dar au un conţinut mai ridicat de fibre, care favorizează scăderea nivelului de colesterol „rău" din sânge. Fiind lipsite şi de colesterol şi de sodiu, castanele sunt o ­alegere ­ideală pentru cardiaci. Nutriţioniştii recomandă un consum de trei castane fierte pe zi pentru a reduce riscurile de boli cardiovasculare şi, în acelaşi timp, pe cele de infarct miocardic.
Castanele conțin multe fibre care îmbunătățesc digestia și facilitează tranzitul intestinal.
Doar 10 castane prăjite includ 17% din fibrele de care aveți nevoie pentru o zi - un plus major având în vedere că majoritatea dintre noi nu obțin suficient. Mulți dintre noi consumăm doar aproximativ 16 grame de fibre pe zi, jumătate din cantitatea recomandată de 25 până la 30 de grame. Fibrele din alimentele vegetale precum castanele pot ajuta la menținerea sănătății gastro-intestinale, scăderea nivelului de colesterol LDL (sau „rău”) și pot contribuie la menținerea unei siluete armonioase, conform Clinicii Mayo.

Castanele conțin predominant carbohidrați complecși, pe care corpul tău îi digerează lent pentru o sursă de energie stabilă. Alimentele bogate în fibre și carbohidrați complecși au, de asemenea, un efect mai puțin imediat asupra glicemiei, reducând fluctuațiile.
Sunt bogate în vitamina C și cupru
Deși este mai renumită pentru stimularea sistemului imunitar, vitamina C susține de fapt formarea vaselor de sânge, cartilagiilor, mușchilor și colagenului în întregul corp. Antioxidantul vă protejează de asemenea celulele împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi și ajută la absorbția și depozitarea fierului.

Cuprul ajută la formarea globulelor roșii. Ca și vitamina C, acest mineral susține sănătatea vaselor de sânge, a nervilor, a sistemului imunitar și a oaselor și ajută la absorbția fierului, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din S.U.A.

Idei de servire a castanelor comestibile

Sugestie de servire: - sub forma caldă sau rece, ca aperitiv sau prilej de ”ronțăială”
- în salate (sub forma caldă sau rece)
- garnitură pentru carne, pasăre sau vânat.

Preparare:

- rece: se deschide și se servește
- cald: 2 min în tigaie sau 5 min în apă caldă.
Valori nutriționale per 100 gr:
Energie: 953 kJ (225 kcal)
Grăsimi: 1 g
din care acizi grași saturați 0,25 g
Carbohidrați: 48,8 g
din care zaharuri naturale 7,2 g
Fibre: 5,0 g
Proteine: 2,7 gr
Potasiu: 0,07 g
Se poate păstra la temperatura camerei. După deschidere se va păstra la frigider și se consumă în timp scurt.
Producător: INOVCHATAIGNE SAS.

Scrieti o recenzie

CASTANE comestibile Bio 200g

CASTANE comestibile Bio 200g