Faina de TEFF (fara gluten) BIO 300 gr Mareste

Faina de TEFF (fara gluten) BIO 300 gr

PRN11261

Nou

Ingrediente: făină integrală teff BIO. BIO = din culturi certificate ecologic. Acest produs nu conține și nu este obținut cu organisme modificate genetic. Teff-ul (Eragostris tef) este o cereală antică, originală din Etiopia, unde constituie și azi baza pentru pâinea de teff. Faina teff are un gust plăcut, dens, asemănător cu cel de alune și mei. Înlocuiți făina de grâu cu făină de teff în rețetele dvs de pâine de casă, biscuiți, prăjituri, torturi sau clătite. Sau puteți face un mix 50 – 50% de făină albă de grâu cu făină teff până când vă obișnuiți complet cu gustul.

Mai multe detalii

in stoc

20,50 lei

cu TVA

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaBio Facebook magazin PRONAT

WhatsApp Pro Dieta Magazin PRONAT

Proprietăţile sale nutritive valoroase pentru sănătate au făcut din teff o nouă vedetă a cerealelor. Boabele de teff sunt asemănătoare cu cele de mei sau quinoa. Se gătesc ca și acestea, dar sunt mai mici și fierb mai repede. Teff-ul nu conține gluten, fiind recomandat celor care urmează diete specifice. Teff-ul și făina de teff sunt bogate in fibre, proteine, fier, calciu, mangan, zinc si magneziu. Rețetele cu făină de teff se pregătesc ușor, în același mod precum orice altă rețetă cu făină integrală. Preparatele cu făină de teff sunt foarte bogate în proprietăți nutritive valoroase.
Teff este denumit și meiul etiopian pentru că este originar din Etiopia. Din punct de vedere nutrițional, teff contine în principal carbohidrati complecsi, este bogat in fibre (ideal pentru diabetici), calciu, potasiu și fier ușor de asimilat. Teff are un conținut ridicat de proteine și opt aminoacizi esentiali.
teff este o cereală ușor digerabilă, fără gluten în mod natural, recomandata în boala celiacă.
Făina de teff este bogată în nutrienți, incluzând calciu, proteine ​​și în special fier. Acest oligoelement este esențial pentru producerea hemoglobinei; deficiențele pot provoca anemie, oboseală, respirație, dureri în piept, infecții și probleme cardiace. Deoarece tefful este atât de bogat în fier, poate îmbunătăți semnificativ nivelul de fier în sânge și poate ajuta în tratamentul naturist de combatere a anemiei feriprive. Cercetătorii consideră că rezistența și tonusul în general al alergătorilor etiopieni se datorează în parte consumului lor de teff bogat în fier.

AROMĂ / TEXTURĂ: aromă pământească, ușor nucă, cu o textură granuloasă.

MAI MULTE UTILIZĂRI: Teff este un înlocuitor versatil pentru făina de grâu. Orice rețetă cu făină de teff devine mai consistentă. Folosiți făina de teff în amestec cu făina standard cu care sunteți deja obișnuiți.
Argumentele pentru care teff a câștigat popularitate în societatea modernă occidentală sunt: conţinutul ridicat de proteine, uşurinţa şi rapiditatea cu care se poate pregăti, concentraţia mare de fibre dietetice, vitamine și minerale, precum şi versatilitatea. Toate acestea fac din făina de teff un aliment ideal, mai ales în cazul celor care evită glutenul.
Valori nutriționale medii per 100g
Energie: 1541 kJ / 367 kcal
Grasimi: 2.4 g
din care acizi grasi saturați: 0.5 g
Carbohidrați: 65.1 g
din care zaharuri: 1.8 g
Fibre: 8.0 g
Proteine: 13.3 g
Sare: 12 mg
Origine: Spania. Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.

Scrieti o recenzie

Faina de TEFF (fara gluten) BIO 300 gr

Faina de TEFF (fara gluten) BIO 300 gr