Maia naturala Bio Vegan din Secara Mareste

Maia naturala Bio Vegan din Secara

AR23238

Nou

Maia naturală BIO, Vegan. Ingrediente: făină de secară BIO, culturi aluat acru. BIO = ORGANIC = din culturi certificate ecologic. Maia activă, gata de folosit, ce conține microorganisme vii, cu putere de creștere si viabilitate garantate pe toată durata folosirii. Produs obținut din făinuri organice.

Mai multe detalii

4,62 lei

cu TVA

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaBio Facebook magazin PRONAT

WhatsApp Pro Dieta Magazin PRONAT

Mod de preparare aluat cu maia lichidă din secară, rețetă de bază: Se amestecă 1000 g de faină integrală cu 15 g Arche Maia ecologică ,1 pliculeț de drojdie uscată și 1 lingură de sare de mare. Adăugați 700 ml de apă călduță, frământată. Acoperiți într-un loc cald timp de 15 minute și frământați. Lăsați-l să stea încă 30 minute și coaceți într-un cuptor preîncălzit timp de 5 minute la 220 ° C și încă 55 de minute la 200 ° C.

Acest extract de aluat (maia) organic din secara poate fi folosit pentru paine si produse de panificatie.  Maiaua permite dospirea rapida.

Ce este maiaua de secară și ce beneficii aduce sănătății?

Dospirea aluatului este rezultatul unor reacții chimice naturale la care contribuie bacteriile și enzimele din maia și din aer precum și mineralele din sare.

Maiaua este un produs din făină şi apă ce fermentează îndelung cu ajutorul unor bacterii numite Lactobacillus ce consumă zahăr şi formează gaze de dioxid de carbon şi hidrogen. Maiaua este săracă în drojdie, comparativ cu drojdia comercială, ce este extrem de concentrată, astfel timpul necesar dospirii este mult mai lung. Gustul pâinii cu maia are o aromă distinctă, fapt datorat prezenţei acizilor lactic şi acetic produşi de lactobacili. Un beneficiu major al pâinii cu maia este că are un indice glicemic mai scăzut decât pâinea făcută cu drojdie comercială şi este astfel o alegere mai bună pentru persoanele diabetice.

Cunoscuta si ca 'drojdie salbatica' aceasta difera de drojdia clasica (din comert) prin faptul ca fermentii iau nastere natural, in urma contactului microorganismelor din faina integrala cu aerul, in anumite conditii de temperatura si umiditate. 

În timpul dospirii pâinii cu maia, tărâţa din faină este spartă, eliberând nutrienţi în aluat. Pâinea cu maia este benefică pentru flora intestinală deoarece pâinea este dospită natural. Datorită beneficiilor fermenţilor, se produce o îmbunătăţire a digestiei şi a tranzitului intestinal. Tot bacteriile conţinute de maia aduc un beneficiu major precum oprirea dezvoltării candidei, în vreme ce drojdia comercială o favorizează. Un alt avantaj al pâinii cu maia este faptul că spre deosebire de pâinea obţinută cu drojdie comercială, care se alterează repede, pâinea cu maia continuă pentru mai multe zile să se îmbunătăţească nutritiv pentru că drojdia naturală din interiorul ei încă mai lucrează.

Valori nutritionale medii: per 100 g

Energie 1468 kJ / 347 kcal

Grăsimi 2,0 g

din care acizi grași saturați 0,3 g

Carbohidrați 66,6 g

din care zaharuri 1,0 g

Proteine 10,0 g

Sare <0,1 g

Conținut: 15 g

Condiții de păstrare: într-un loc uscat și răcoros. 15G ARCHE NATURKÜCHE

Producător: Arche Naturprodukte GmbH, Germania

Scrieti o recenzie

Maia naturala Bio Vegan din Secara

Maia naturala Bio Vegan din Secara