Nou Făină de AMARANT Bio 1 kg Mareste

Făină de AMARANT Bio 1 kg

PRN08617

Nou

Făina de amarant bio este bogată în proprietăți nutritive valoroase și poate fi integrată în oricare dintre rețetele noastre pentru un plus de vitamine, minerale, fibre dietetice. Făina de amarant este ușor digerabilă și recomandată tuturor categoriilor de vârstă.

Mai multe detalii

21,90 lei

cu TVA

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.
ProDietaBio Facebook magazin PRONAT

WhatsApp Pro Dieta Magazin PRONAT

Conținut mare de lizină

Amarant conține cantități mari de lizina. Lizina este un aminoacid important pentru organismul nostru, dar pe care nu-l putem produce ci trebuie sa-l luam din alimente. Aminoacizii au un rol insemnat pentru sanatatea noastra, asigurand buna dezvoltare a  organismului si un metabolism echilibrat. Potrivit Centrului Medical al Universitatii din Maryland, lizina poate ameliora osteoporoza. Lizina poate imbunatatii si sanatatea parului, intarindu-l si prevenind astfel caderea lui.

Fitosteroli benefici în făina de amarant

Prezenta fitosterolilor in boabele de amarant este relaționată cu scăderea nivelului colesterolului rau (LDL). O alimentatie echilibrata cu un continut suficient de fitosteroli este benefică sănătății pentru că poate reduce riscul de accident vascular cerebral, ateroscleroza si atacuri de cord. Prin continutul bogat in potasiu, făina de amarant ajuta la relaxarea vaselor de sange protejand astfel inima.  Prin  scaderea  tensiunii arteriale se reduce considerabil posibilitatea de a face o boala coronariana.

Sănătatea ochilor

Datorita continutului de vitamina A, făina de amarant inclusă în alimentație poate imbunatati semnificativ sanatatea ochilor. Beta-carotenul antioxidant contribuie la prevenirea cataractei si la incetinirea degenerescentei maculare.

Efect antiinflamator

Proprietatile anti-inflamatorii datorate continutului de peptide si uleiurilor din amarant pot atenua durerea si reduce inflamatia. Acest lucru este deosebit de important pentru afectiunile cronice cum ar fi diabetul zaharat, boli de inima si accident vascular cerebral.

Faina de amarant se foloseste pentru paine sau alte produse de panificatie. Clătitele cu făină de amarant sunt ușor de preparat. Făina poate fi inlcusă și în rețetele de prăjituri (amestecată în proporții variabile cu făina de grâu sau de quinoa), tocănițe, paste de casă, etc.

CONȚINE: făină de amarant BIO. BIO = din culturi certificate ecologic.
AMBALAT ÎNTR-O UNITATE CARE PROCESEAZĂ: cereale cu gluten, fructe cu coajă, soia, arahide, produse lactate, țelină, muștar, lupin.
VALORI NUTRIȚIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetică 1565 kJ / 371 kcal
Grăsimi, din care: 7,0 g
- acizi grași saturați 1,5 g
Carbohidrați, din care: 65,0 g
- zaharuri 1,7 g
Fibre 7,0 g
Proteine 14,0 g
Sare 0,01 g

CONȚINUT: 1000g
ORIGINE: India
CONDIȚII DE PĂSTRARE ȘI DEPOZITARE: loc uscat și răcoros, ferit de razele directe alea soarelui.
TERMEN DE VALABILITATE: a se consuma de preferință înainte de data inscripționată pe ambalaj.

Scrieti o recenzie

Făină de AMARANT Bio 1 kg

Făină de AMARANT Bio 1 kg