Nou Faina BIO de Cassava (Tapioca / Manioc) extra fina 1 kg Mareste

Faina BIO de Cassava (Tapioca / Manioc) extra fina 1 kg

PRN50194

Nou

Făina de Cassava (Tapioca / Manioc) este produsul obținut din rădăcinile sănătoase și curate de cassava care au fost decojite, zdrobite, rase, măcinate, presate, cernute și uscate la o temperatură adecvată. Ingrediente: 100% cassava BIO. BIO = din culturi certificate ecologic. Tapioca nu contine deloc gluten, inlocuind cu succes agenti de ingrosare cum ar fi faina, atat in preparate dulci, cat si sarate. Tapioca este un aliment nutritiv si usor de digerat, foarte util în dietele pentru copii și adulți.

Mai multe detalii

24,56 lei

cu TVA

973f59da7c51bdb539c6097d85a9becc.jpg
7a864518b06a711455a2baddf996056c.jpg
1ce1ede8b3337fb0057741e83906997c.jpg

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.

Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros. Origine: Brazilia.

Ingrediente reteta Painici cu tapioca fara gluten

  • 100 ml lapte de soia/lapte de orez/lapte de cocos
  • 120 ml apa
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • 200 g Faina BIO de Cassava (Tapioca / Manioc)
  • 50 g faina de orez
  • 1 pliculet de praf de copt

Mod de preparare reteta Painici cu tapioca fara gluten

Se pune intr-o craticioara laptele, apa, uleiul si sarea si se incalzeste pe aragaz, la foc mediu, pana cand amestecul incepe sa devina fierbinte, dar fara sa clocoteasca.

Intr-un castron, se pun pudra de tapioca, praful de copt si faina de orez/soia, iar peste ele se toarna amestecul lichid (fierbinte), amestecându-se repede si bine pâna se aduna totul într-un aluat.

Se lasa la racit 5 minute. Rezulta un aluat foarte elastic si nelipicios, pe care il vei imparti in 16 bucati egale.

Bucatile se modeleaza în forma de bile si se asaza apoi in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt.

Painicile se coc timp de 20 de minute în cuptorul preincalzit.

Cum se prepara budinca de tapioca

Budinca de tapioca este una dintre cele mai cunoscute retete. Iar asta se datoreaza atat gustului ei delicios, cat si simplitatii si usurintei cu care poate fi preparata. Cu acest desert iti poti insenina orice dimineata, budinca fiind ideala pentru un mic-dejun reusit. Asa ca, daca te-ai plictisit de banalele cereale cu lapte, le poti inlocui cu aceasta reteta. 

Ingrediente:

⦁    ½ cana de perle de tapioca;

⦁    3 cani de lapte de cocos; 

⦁    ½ ceasca zahar brun;

⦁    1 pastaie de vanilie;

⦁    150 g fulgi de cocos. 

Mod de preparare: In jumatate de cana de apa rece sau de lapte de cocos inmoaie, pentru aproximativ 60 de minute, perlele de tapioca. Daca vrei sa pregatesti reteta mai repede, poti sa le fierbi in loc sa le lasi sa se inmoaie. Sunt corecte ambele variante, singurele diferente sunt ca prin fierbere tapioca va pierde mai multe proprietati nutritive decat daca alegi sa o lasi la inmuiat si textura va fi diferita. Merita, insa, sa incerci ambele variante si sa vezi care iti place mai mult. 

Dupa ce perlele de tapioca au stat in apa/lapte cele 60 de minute, intr-o cratita potrivit de mare,  preferabil cu fund antiaderent, pune la foc mediu laptele, zaharul si tapioca si lasa-le sa fiarba timp de 25-30 de minute. Daca vrei ca perlele sa nu se lipeasca de fundul cratitei sau sa formeze cocoloase, trebuie sa amesteci incet si continuu, cat timp budinca fierbe la foc mediu. Inainte cu 5 minute de a lua cratita de pe aragaz, adauga si pastaia de vanilie. Cand este gata, lasa budinca sa se raceasca si adauga peste ea fulgii de cocos sau scortisoara. Daca aceasta reteta iti este pe plac, poti incerca si budinca de tapioca cu fructe. 

Reteta de clatite cu făina dse cassava, tapioca

Fiind ideala pentru prepararea lipiilor si a clatitelor, faina de tapioca este un ingredient care nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta, mai ales atunci cand vrei sa pregatesti deserturi usoare, fara gluten. 

Ingrediente: 

⦁    10 linguri de faina de tapioca;

⦁    6 linguri de faina de porumb;

⦁    200 ml de lapte de migdale;

⦁    2 oua;

⦁    zahar dupa gust;

⦁    ulei. 

 Mod de preparare: Amesteca intr-un castron potrivit cele doua tipuri de faina, adaugand putina sare pentru gust. Separat, cu ajutorul unui blender sau mixer, amesteca laptele, ouale, zaharul si o lingura de ulei. Continua sa mixezi, adaugand cu grija cate o lingura de faina, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Cand are consistenta potrivita, lasa aluatul sa se odihneasca timp de un sfert de ora. Apoi, cu ajutorul unui polonic, toarna putina compozitie in tigaie si prajeste clatitele. Le poti umple cu unt de arahide si banane, crema de mascarpone si capsune sau diferite tipuri de dulceata. 

Proprietăți tapioca și beneficii nutritive: 

⦁    este un aliment potrivit in dietele echilibrate datorita nivelului sau foarte scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu;

⦁    contine vitamine din complexul B; 

⦁    are un continut ridicat de fier (15% fier la 100 g tapioca); 

⦁    pe langa fier, contine si alti nutrienti benefici organismului nostru, cum sunt magneziul si calciul;

⦁    este un aliment energizant: o cana contine aproape 45% din cantitatea zilnica recomandata de carbohidrati;

⦁    este o sursa de carbohidrati fara gluten sanatoasa;

⦁    inlocuieste cu succes faina in produsele de patiserie.

Scrieti o recenzie

Faina BIO de Cassava (Tapioca / Manioc) extra fina 1 kg

Faina BIO de Cassava (Tapioca / Manioc) extra fina 1 kg