Seminte de Canepa macinate fin PUDRA PROTEICA BIO 300 gr Mareste

Seminte de Canepa macinate fin PUDRA PROTEICA BIO 300 gr

PMFAR18

Nou

Semințele de cânepă măcinate fin sub formă de pudră proteică sunt de origine Italia, sunt certificate BIO și au un conţinut bogat în proteine de calitate.

Mai multe detalii

Stoc epuizat temporar

19,60 lei

cu TVA

973f59da7c51bdb539c6097d85a9becc.jpg
7a864518b06a711455a2baddf996056c.jpg
1ce1ede8b3337fb0057741e83906997c.jpg

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.

Semințele de cânepă măcinate fin sub formă de pudră proteică sunt de origine Italia, sunt certificate BIO și au un conţinut bogat în proteine de calitate (30%, faţă de carne, de exemplu, care are un conţinut proteic de 15-20%). Ecologic = BIO = Organic. Proteinele vegetale din semințele de cânepă nu au colesterol si nu incarca arterele (spre deosebire de proteina animala). Consumul de seminţe de cânepă ajută la reglarea metabolismului lipidic și glucidic, prevenind apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului zaharat. Seminţele de cânepă reprezintă o sursă de proteine comestibile complet asimilabile de corpul uman. Semințele de canepă reprezintă unul dintre cele mai nutritive alimente datorită conţinutului mare de proteine, ulei bogat în acizi graşi polinesaturaţi Omega 6 si Omega 3 , vitamina E şi fibre insolubile. În seminţele de canepa regăsim şi multe minerale precum potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu.

Faina din seminte de canepa (pudra proteica) poate fi folosita in orice fel de aluaturi de casa (paine, taitei, paste, gnocchi, prajituri, aluat de biscuiti, etc.), în smoothie-uri, shake-uri, rețete raw vegan. Făina de canepa se poate adăuga în supe, în aluaturi pentru pâine sau alte deserturi. Poate fi presărată peste orice fel de mâncare sau poate intra în compoziţia unui shake concentrat pentru micul dejun: pudră proteică, apă, polen crud, miere, fructe proaspete. Pudra proteica este ideala pentru dieta raw-vegan.

65% din conţinutul total de proteină din sămânţa de cânepă o constituie proteina globulară numită edestină, asemănătoare globulinei din plasma sanguină umană. Edestina, uşor de digerat, este secretul unui sistem imunitar sănătos, căci are abilitatea unică de a stimula producerea de anticorpi împotriva agenţilor invazivi. Proteina din cânepă conţine cei 21 de aminoacizi binecunoscuţi, printre care cei opt aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce. Pentru orice dietă, seminţele de cânepă pot fi atât o sursă vegetală de acizi graşi, antioxidanţi, vi­tamine, minerale, fibre, clorofilă, cât şi o sursă completă, echilibrată şi lipsită de gluten pe baza aminoacizilor esenţiali. Fibrele insolubile din seminţele de cânepă menţin sănătoasă flora intestinală, elimină constipaţia şi curăţă tractul digestiv.

Ingrediente: 100% amestec de semințe de cânepă BIO măcinate și presate la rece 300gr. Bio = din culturi certificate ecologic.

Origine: UE (Italia)
Valori nutriționale medii /100 g:
Valoare energetică: 303 Kcal/ 1270 KJ
Proteine: 30g
Carbohidrați: 3,2 g
din care zaharuri: 3,1 g
Grăsimi: 8,1g
din care acizi grași saturați: 0,9 g
Fibre: 49,0 g
Sare: 0,043 g
Valorile nutriționale sunt supuse variațiilor specifice produselor naturale.

Vă prezentăm și articolul din ziarul Adevarul despre virtuțile făinii de cânepă:

"Pâinea viitorului, făcută din cânepă - invenţia de milioane a unui tânăr din Cluj. Beneficiile extraordinare pentru sănătate ale produsului medaliat cu aur.

Iulian Rusu, un masterand din Cluj, a creat un nou tip de pâine, făcută cu făină din cânepă, care are nenumărate beneficii pentru sănătate. Alimentul a câştigat medalia de aur la un salon internaţional de inventică.

Ce ar trebui să mâncăm ca să fim sănătoşi? Cât de bună pentru organism este pâinea? La aceste întrebări a găsit răspuns un masterand din Cluj: a inventat o pâine din făină de cânepă. Împreună cu două profesoare ale sale, Iulian Rusu (24 de ani) a creat un nou tip de pâine care are o mulţime de beneficii pentru corpul uman şi care a fost şi recunoscută printr-o medalie de aur la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent“, de săptămâna trecută, de la Cluj.

Pâinea este produsă din „Cannabis sativa“, pe care o cultivau bunicii noştri pentru ţesături
Lumea când aude de cânepă se gândeşte direct la drog. Există două tipuri de cânepă: Cannabis indica, cânepa indiană, din care se fac droguri şi Cannabis sativa folosită în partea industrială şi alimentară”, subliniază masterandul (foto dreapta).
De unde i-a venit ideea
Într-unul dintre laboratoarele Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) miroase, încă de la intrare, a pâine scoasă din cuptor. E ora 10.00, iar Iulian Rusu, „tatăl“ pâinii cu cânepă, a venit devreme să frământe aluatul şi să pună minunea maronie la copt.
„Acum doi ani căutam o temă pentru licenţă. Profesorul Marcel Duda, din cadrul Facultăţii de Agricultură, coordona atunci un doctorat legat de producerea seminţelor de cânepă şi, din discuţie în discuţie, mi-a spus câteva lucruri interesante despre seminţele de cânepă. De acolo mi-a venit ideea să fac pâine şi cu făină de cânepă. Apoi am vorbit cu doamna inginer Crina Mureşan şi am stabilit să facem un produs nou, de panificaţie, care nu este pe piaţă“, povesteşte masterandul. Pâine cu făină din cânepă şi de grâu, scoasă din cuptor FOTO: Florina Pop
Potrivit legii româneşti, în alimente nu se poate folosi un adaos mai mare de 20% de făină din cânepă. De aceea, Iulian a creat patru tipuri de pâine, în funcţie de proporţia de făină de cânepă pusă: 5%,10%, 15% şi 20%.
Formula magică este secretă
„Am stabilit de la început o anumită reţetă pe care să mergem“, explică tânărul. Aceasta e foarte asemănătoare cu reţeta clasică de pâine: făină de grâu, drojdie, apă, sare. La ea se adaugă făină de cânepă, în diferite proporţii, obţinută din seminţe de cânepă. După multe luni de experimente, prima versiune a pâinii cu făină de cânepă a creat-o ca produs finit al lucrării sale de licenţă. ”La Festivalul Alimentului de acum 2 ani, când am mers cu produsul sub formă de chifle din pâine cu cânepă, au venit profesori, studenţi. Mulţi au preferat chiflele cu 10% adaos de făină de cânepă. La lucrarea de licenţă am făcut o analiză senzorială şi am observat că studenţii au preferat pâinea cu 10% adaos. Au spus că le place foarte mult gustul. Şi la PROINVENT, anul acesta, tot cu pâine de 10% adaos am mers. Le-a plăcut. Unii m-au întrebat ce conţine. A fost cineva care mi-a zis că şi-a cumpărat făină de cânepă şi că vrea să-şi facă pâine din cânepă”, povesteşte Iulian.
La pâinea cu 20% adaos de făină de cânepă, gustul cânepei e mai pronunţat. „Această pâine are o culoare maronie, iar ca gust aduce cu pâinea neagră, e puţin amăruie, dar e undeva între dulce şi amărui“, explică masterandul. Acum trebuie să mai facă nişte analize pe partea de aluat, iar în iunie o va prezenta la susţinerea dizertaţiei.
La ce ajută această pâine
„Prin adaosul făinii de cânepă, pâinea e mai sănătoasă. Îmbunătăţeşte memoria prin prezenţa lecitinei şi a acizilor graşi Omega 3 şi Omega 6, îi ajută pe cei care suferă de constipaţie prin fibrele conţinute care duc la un tranzit intestinal optim. De asemenea, întăreşte oasele şi ligamentele prin calciul conţinut“, explică Iulian Rusu beneficiile produsul pe care l-a creat.
În plus, pâinea lui are un indice glicemic scăzut, adică poate fi consumată şi de cei care suferă de diabet.
”Pe viitor mi-ar plăcea să ajungă pe piaţă. Având atâtea calităţi ar fi păcat să nu ajungă la oameni”, afirmă masterandul despre prima sa invenţie pe care intenţionează, împreună cu profesoarele care l-au ajutat, Crina Mureşan şi Simona Man, să o breveteze.
Ce zic profesorii
Unul dintre îndrumătorii lui Iulian Rusu (foto dreapta. Iulian udă coaja pâinii ca să nu se întărească) este Crina Mureşan, şef lucrări doctor inginer la USAMV.
„Tânărul inginer Iulian Rusu este foarte ambiţios şi harnic, e unul dintre masteranzii facultăţii noastre cu care colaborezi eficient. Ideea pâinii a plecat de la el în perioada studenţiei, iar eu împreună cu colega mea, Simona Man, am fost de acord să punem în aplicare ideea şi am stabilit protocolul de lucru. Au fost realizate probe martor, s-a recurs la optimizarea reţetelor şi a parametrilor tehnologici pentru probele de pâine cu adaosuri diferite de făină de cânepă. S-au făcut analize fizico-chimice şi microbiologice pe materia primă şi produsul finit, Iulian reuşind să-şi finalizeze lucrarea de licenţă. Intenţia noastră este de a breveta produsul obţinut“, afirmă Crina Mureşan.
Părerea nutriţionistului
Medicul nutriţionist Adrian Copcea din Cluj s-a arătat încântat de ideea unei astfel de pâini, de faptul că cineva s-a gândit să creeze un astfel de aliment, medaliat pe deasupra. Crede în beneficiile ei şi spune că ar cumpăra-o. Recunoaşte beneficiile acestui nou produs pentru memorie, pentru cei ce suferă de osteoporoză, constipaţie, însă are ceva rezerve în privinţa diabetului.
”E binevenită ideea de a folosi seminţe din cânepă cu multe beneficii în crearea unei pâini. Nu mă aştept să aibă mari efecte în privinţa diabetului zaharat unde contează cantitatea de pâine consumată, însă recunosc celelalte beneficii legate de îmbunătăţirea memoriei, constipaţie şi osteoporoză”, afirmă nutriţionistul Adrian Copcea.
Făina de cânepă are multe proteine şi conţine opt aminoacizi esenţiali pentru alimentaţia noastră. Are şi vitamina E care e bună pentru sistemul nervos şi acizii graşi Omega 6 şi Omega 3 care ajută la menţinerea vaselor de sânge curate şi care previn apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului zaharat.
Fotografiile pot fi văzute în pagina ziarului Adevărul - vezi aici.

Scrieti o recenzie

Seminte de Canepa macinate fin PUDRA PROTEICA BIO 300 gr

Seminte de Canepa macinate fin PUDRA PROTEICA BIO 300 gr