Fulgii de ovaz sunt deja celebri datorita recomandarii lor pentru dieta. Acestia ajuta la reducerea nivelului de colesterol datorită prezenţei beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile.
In plus, fulgii de ovaz fini ajuta la intarirea sistemului imunitar si protejeaza inima: antioxidanţii din ovăz luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi, protejând vasele de sânge împotriva depunerilor de colesterol, responsabile de apariţia bolilor de inimă.
Reglează nivelul de zahăr din sânge caci fibrele conferă senzaţia de saţietate şi ajută la îndepărtarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.
Valorile nutriționale sunt supuse variațiilor specifice produselor naturale.
Păstrare: loc răcoros și uscat, bine ventilat, ferit de lumină. Produsul nu este, nu conține și nu este obținut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.
Fulgii de ovăz conțin antioxidanți care ajută la formarea vitaminei E. Acești antioxidanți inhibă sinteza colesterolului și mai nou s-a descoperit ca reduce nivelul colesterolului.
Ovăzul e una din cerealele benefice sănătății fiind bogat în grăsimi și proteine dar cu conținut redus de carbohidrați. Dacă adăugăm și conținutul de aproximativ 9% fibre, rezultă una din cerealele cu indicele glicemic cel mai scăzut, ceea ce îl face un aliment ideal pentru persoanele diabetice.
VALORI NUTRIȚIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetică 1503 kJ/357 kcal
Grăsimi, din care: 1,58 g
- acizi grași saturați 0,26 g
Carbohidrați, din care: 70,82 g
- zaharuri 2,21 g
Fibre 3 g
Proteine 12,75 g
Sare 0,02 g
Materia primă este ovăz atent selecționat și care respectă parametrii de calitate pre-definiți: umiditate, greutate specifică, dimensiune, impurități, temperatură și miros. Ovăzul este aburit, presat și apoi prăjit. Fulgii astfel obținuți sunt măcinați și ambalați.
Fulgii sunt ideali pentru muesli sau ca ingredient în produse de panificație și patiserie.
Rețeta de terci de ovăz cu semințe de floarea-soarelui și de chia
Acesta este un mic dejun plin de substanțe nutritive. Semințele îți pun la dispoziție conținutul lor de proteine și grăsimi esențiale, făcând din acest mic dejun cea mai bună alegere înaintea unei sesiuni de antrenament de rezistență sau după antrenament, ca variantă de refacere. Folosind lapte în loc de apă obții un amestec mai cremos și mai dens care este mai bun pentru refacere.
Cantitate: 1 porție Timp de preparare: 5 minute La foc: 5 minute - 2 lingurițe de semințe de floarea-soarelui;
- 55 g de fulgi de ovăz;
- 200 ml de lapte vegetal sau apă;
- 1 linguriță de semințe de chia;
- 2 lingurițe de migdale pisate;
- Un strop de miere *Toate produsele listate sunt disponibile în site-ul nostru - folosiți căutarea.
- Într-o tigaie uscată se pun semințele de floarea-soarelui și se lasă la foc moderat câteva minute, amestecându-le puțin, până încep să se rumenească.
- Se adaugă fulgii de ovăz, laptele, semințele de chia și migdalele pisate, se dau în clocot, apoi se lasă focul mic și se fierb 3-5 minute, amestecând din când în când, până când laptele se absoarbe, iar amestecul se îngroașă.
- Se pune într-un castron, se adaugă mierea și se servește cald.
Informații nutriționale (per porție): 403 calorii, 56 g carbohidrați, 18 g proteine, 11,3 g grăsimi (din care 1,4 grăsimi saturate)