CACAO Bio 200 gr Mareste

CACAO Bio 200 gr

PRN20001

Nou

Când ați băut ultima oară cacao cu lapte? Este o băutură simplă dar foarte sănătoasă. Stiați că în cacao (Thebroma Cacao) de calitate regăsim foarte multe vitamine, minerale și antioxidanți? Boabele crude de cacao măcinate fin au proprietăți anti îmbătrânire și anti inflamatorii. Bogată în calciu, fier, zinc, potasiu, magneziu, cupru, vitaminele B1, B2, B3, B5, B9 și E, pudra de cacao ne conferă sănătate și o foarte bună stare de spirit.

Mai multe detalii

12,60 lei

cu TVA

973f59da7c51bdb539c6097d85a9becc.jpg
7a864518b06a711455a2baddf996056c.jpg
1ce1ede8b3337fb0057741e83906997c.jpg

Transport 9.99 lei pentru comenzi sub 250 Lei. Comanda minima: 65 Lei. Livrare rapida 1-3 zile lucratoare.

Transport GRATUIT comenzi peste 250 Lei.

Ingrediente: boabe de cacao BIO, 2,5% carbonat de potasiu pentru alcalizare. BIO = din culturi certificate ecologic. Acest tip de cacao cu conținut redus de grăsimi, conține 10%-12% unt de cacao și este utilizată în mod obișnuit în compoziția produselor de patiserie (prăjituri, torturi), creme, frișcă, etc. 

Cacao cruda nedegresata este o sursă importantă de magneziu, sulf, calciu, fier, zinc, cupru și potasiu. Boabele de cacao sunt bogate și în vitamine din complexul B. Prin consumul de cacao ne remineralizăm organismul. Magneziul este un mineral esențial pentru energia zilnică, iar boabele de cacao au magneziu din plin! În plus, magneziul ajută la prevenirea diabetului de tip 2, a tensiunii arteriale ridicate și a problemelor musculare. O porție de 2 linguri de cacao pură conține 409 micrograme de cupru și 54 de miligrame de magneziu. Acest lucru reprezintă 45% din aportul de cupru pe care Institutul de Medicină USA îl recomandă zilnic, precum și 17% și 13% din aporturile zilnice de magneziu sugerate pentru femei și bărbați, respectiv.

Cuprul și potasiul din cacao ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar fierul conținut de boabele de cacao protejează împotriva anemiei cu deficit de fier. Fosforul din cacao pură contribuie la sănătatea țesutului osos și a membranelor celulare. Conținutul său de fier ajută la reglarea conținutului de oxigen necesar corpului, deoarece ajută globulele roșii să ofere țesuturilor oxigen proaspăt și nutrienții necesari unei bune funcționări.

Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros. Origine: Republica Dominicană.

Pudra bio de cacao alcalizată, 10%-12% conținut de unt de cacao (Thebroma Cacao).
VALORI NUTRIȚIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetică 1430kJ / 342kcal
Grăsimi, din care: 11,0 g
- acizi grași saturați 6,5 g
Carbohidrați, din care: 14,0 g
- zaharuri 0,0 g
Fibre 33 g
Proteine 24,0 g
Sare 0,1g


- Știați că… avem în cacao un conținut de antioxidanți mai bogat decât în afine, vin roșu și ceai verde?
- Știați că ... Substanţele active din boabele aromate stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei - substanţe numite "hormonii fericirii"? De aceea, pentru a alunga tristeţea este recomandabil să beţi o ceaşcă de cacao bio raw şi starea dvs. de spirit se va îmbunătăţi vizibil.
- Știați că ... Dacă beți cafea cu cacao, efectul de energizare este dublat?! Doriți să oferiți cafelei dvs zilnice un plus de antioxidanți benefici? Adăugați o lingură de cacao pudră în fiecare cană de cafea fierbinte și îndulciți normal, după gust. Magneziul din cacao, alături de ceilalți fitonutrienți, vă vor oferi un boost de energie pentru o zi foarte productivă!
Cu cacao, starea dvs de spirit este excelentă!
Studiile arată că ciocolata ne poate afecta emoțiile și starea de spirit prin creșterea nivelului de serotonină. Un element important din cacao este teobromina, un neurotransmițător folosit uneori și ca tratament antidepresie. Teobromina eliberează anandamida, care produce sentimente de relaxare și mulțumire. Teobromina este un alcaloid xantinic prezent în boabele de cacao (în proportie de 1,5-3%), de cafea și în frunzele de ceai. Numele provine din limba greacă (theos = zeu; broma = hrană).
Noi am pregătit și ciocolată caldă cu făină de castane. Ingrediente: 2 lingurițe de făină de castane, două lingurițe de cacao crudo nedegresată și lapte călduț. Putem îndulci după gust cu stevia (fără calorii), miere de albine sau sirop de agave.
Un exemplu foarte bun pentru cat de sanatoasa este cacaoa, este dat de studiul realizat în Spania pe un eşantion de 42 de persoane, bărbaţi şi femei cu vârste de peste 70 de ani. Aceştia au băut zilnic câte o ceaşcă de cacao preparată din 40 de grame de pudră de cacaoa neîndulcită şi lapte degresat. După o lună, cercetătorii au observat că subiecţii care au consumat zilnic o astfel de băutură, aveau un risc mai redus de a avea probleme cardiovsculare în comparaţie cu cei care consumaseră lapte simplu.In grupa celor care consumaseră cacaoa s-a observat o creştere a nivelului de colesterol bun, acesta având proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante, aşa cum se menţiona în raportul apărut în American Journal of Clinical Nutrition. Totodată, participanţii la studiu nu au luat vitamine sau suplimente pe durata testelor şi au consumat doar cacaoa furnizată de echipa de cercetatori din cadrul Universităţii Washington din St. Louis.
Din fructele de cacao se extrage o masă gelatinoasă care conține semințele. Aceasta este fermentată în recipiente speciale pentru a separa semințele și a se dezvolta pe deplin aroma specifică. Semințele sunt uscate și prăjite iar apoi măcinate pentru a se obține pulberea fină de cacao. Origine NON EU.
Valori nutriționale medii (%) per 100 g:
Proteine: 22,5 %
Grăsimi, din care: 11,0 %
acizi grași saturați: 6,6%
Carbohidrați: 23,0 %
din care zahăr: 4,0%
Fibre: 31,0 %
Sodiu: 950 mg
Valoare energetică: 343 Kcal/ 1428 KJ
Valorile nutriționale sunt supuse variațiilor specifice produselor naturale.
A se păstra la loc uscat si răcoros. Produsul nu este, nu conține și nu este obținut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare. 120gr
***Saloanele de lux folosesc cacao crudă în măștile Bio pentru față și corp. Aceste măști pot fi realizate și acasă! Folosiți masca cu cacao crudă pentru frumusețea și strălucirea pielii: amestecați o linguriță de cacao cu una de miere și una de iaurt. Aplicați pe față și decolteu.

Toate informațiile din acest site sunt sub licența Revistei Online ProDieta.ro. Textele NU pot fi preluate decât dacă se respectă condiția de a preciza sursa, cu link, conform Legii Drepturilor de Autor! ©2015. Informațiile nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al oricărei alte forme de intervenție medicală profesională.

Scrieti o recenzie