Anason Stelat BIO 20 gr

Anason Stelat BIO 20 gr

Cod Produs: PRN10970
Disponibilitate:
Pret: Lei: 5.60
Descriere
Anasonul stelat (Illicium verum) este dulce si aromat. Este numit si condimentul Craciunului si al sarbatorilor de Iarna. Adaugati anason in vinul fiert sau tuica fiarta, in ceai, in ciocolata calda, in blatul pentru tort sau prajituri, in budinca de vanilie de casa, etc. Fructul de anason are forma de stea, cu cinci pana la zece varfuri (in medie opt). Aceste varfuri sunt pastaile care contin semintele. Au coaja groasa, de culoare ruginie, si ating lungimi de pana la 3 cm. Se pot gasi intregi sau pisate, sub forma de pudra roscat-cafenie. Tinute in containere ermetic inchise, la adapost de aer, lumina si umezeala, se poate pastra mai bine de un an.
Proprietati terapeutice ale anasonului stelat: este un stimulent al functiilor pancreatice; este antispastic; carminativ;  aromatizant; stimuleaza apetitul; actiune expectoranta, carminativa si galactogoga; are efect stimulant asupra centrilor respiratiei si circulatiei.
 
Indicatii terapeutice ale anasonului stelat: excita peristaltismul intestinal;  stimuleaza secretia salivara, gastrica, intestinala si pancreatica; util in tratament pentru afectiuni bronsice; ne scapa de balonari; stimuleaza secretia laptelui la proaspetele mamici; recomandat impotriva colicilor abdominale; recomandat pentru a scapa mai usor de tuse; tratament natural pentru tulburari digestive.
 
Steluțele de anason întregi se pot adăuga direct în vasul în care se gătește mâncarea. Alternativ se poate pisa și folosi sub formă de pudră. Se utilizeazp cantități mici, pentru că este o mirodenie foarte aromatizanta.
 
Ingrediente: anason stelat BIO (din culturi certificate ecologic.) Conținut: 20gr. Țara de origine: Vietnam. Condiții de păstrare: depozitați la loc uscat și răcoros, ferit de lumină și căldură.

 

Etichete:
Etichete: anason

Produse asemanatoare