Termeni & Conditii Site/Cumparator

Site-ul www.prodietabio.ro, numit in continuare PRODIETA Naturala, este proprietatea ROSU V. ELENA PERSOANA FIZICA AUTORIZATA (Tehnician Nutritionist), cu sediul social în (localitatea) MANGALIA, str. Henny Ignatie nr 6 ap 26, judet CONSTANTA, înregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. F13/230/2016, cod fiscal nr. 35881965. Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita "Termeni si conditii". Orice accesare a acestui site va fi interpretata ca o acceptare neconditionata a termenilor si conditiilor de mai jos.
 
1. PRODIETA Naturala este numele magazinului online (www.prodietabio.ro) care servește ca modalitate de prezentare a produselor precum și de preluare a comenzilor. ”PRONAT” SRL TIMISOARA va acționa ca și vânzătorul propriu-zis al produselor prezentate de PRODIETA Naturala - ROSU V. ELENA PFA in calitate de comisionar.
 
2. Prin luarea la cunoștință a prezentului document, semnatarul confirmă că are vârsta legală necesară pentru a încheia un contract civil sau comercial, obligându-se în același timp să respecte condiţiile şi termenele prevăzute în prezentul document.
 
3. PRODIETA Naturala garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul PRODIETA Naturala si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei PRODIETA Naturala fara acordul prealabil scris al acesteia. Dreptul de a crea o legatura web catre PRODIETA Naturala este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru PRODIETA Naturala sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.
 
Politica de confidentialitate. Magazinul www.prodietabio.ro colecteaza si prelucreaza datele personale avand ca scop: informarea clientilor /cumparatorilor privind situatia contului lor, privind evolutia si starea comenzilor, puncte de fidelitate, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, administrative, de monitorizare a vanzarilor. Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, inclusiv pentru expedierea si livrarea comenzilor. www.prodietabio.ro nu promoveaza SPAM-ul si nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti ci doar companiilor de curierat. Se utilizeaza adresele IP ale utilizatorilor doar pentru statistici de uz intern, afisarea de informatii personalizate si pentru o securitate sporita a site-ului.
 
Drepturile utilizatorilor site-ului www.prodietabio.ro
 
- Dreptul la informare - Utilizatorul are dreptul sa fie informat ca datele sale vor fi prelucrate
 
- Dreptul de acces la date - Utilizatorul isi poate verifica, modifica, sterge datele personale din sectiunea Contul Meu. In cazul in care utilizatorul nu are cont de client are dreptul de a obtine de la operator (la adresa de email: contact@prodieta.ro), in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte.
 
- Dreptul de opozitie - Utilizatorul are dreptul de a se opune in orice moment ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari.
 
- Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate in baza unei prelucrari automate.
 
Dreptul de a se adresa justitiei in cazul in care considera de cuviinta acest lucru.
 
Orice sesizare ce face obiectul acestor termeni si conditii va putea fi transmisa prin email la adresa: contact@prodieta.ro.
 
Prin citirea Termeni si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, specificate mai sus. Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa Pronat SRL, RO-307375 Sanandrei / Timisoara DN69, Km10+510m Industrial Park Sanandrei, Hala ”Artemis One, va puteti exercita, in mod gratuit drepturile de mai sus. Pentru orice fel de comunicari/solicitari/sesizari, va rugam sa trimiteti un e-mail la contact@prodieta.ro sau sa ne sunati la telefon 0722264936.
 
4. Dreptul de autor a PRODIETA Naturala asupra informatiilor publicate pe site Intregul continut al site-ului PRODIETA Naturala - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - este proprietatea PRODIETA Naturala si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul PRODIETA a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului PRODIETA Naturala numai in limitele metionate in prezentul document.
 
5. PRODIETA Naturala isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Consideram comanda dvs ferma si va vom contacta telefonic doar daca avem neclaritati asupra comenzii sau daca avem stoc insuficient. Comenzile telefonice sau online vor fi onorate de echipa www.prodietabio.ro doar daca produsele sunt in stoc. Exista posibilitatea de a nu putea onora comenzi online pentru ca, atunci cand stocurile sunt mici, produsele pot fi epuizate prin comenzi telefonice paralele. 
 
Produsele comercializate prin intermediul PRODIETA Naturala sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv PRODIETA Naturala isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a importatorului. Preturile prezentate includ TVA (19%sau 9% după caz) si nu includ costurile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari PRODIETA Naturala in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma, sau, in cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei. PRODIETA Naturala nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). Continutul PRODIETA Naturala (texte, descrieri ale produselor, ingrediente, imagini, simboluri) este alcatuit colaborarand si cu reprezentantii producatorilor respectivi in tara noastra. Din acest motiv, PRODIETA Naturala nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si ingredientele produselor afisate in site-ul PRODIETA Naturala acestea fiind puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci, sau de catre importatorii agreati de acestia. PRODIETA Naturala si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice descrierile si ingredientele produselor fara o notificare prealabila. PRODIETA Naturala nu pune in vanzare produse alimentare la care termenul de valabilitate a expirat sau produse alimentare cu ambalajul desigilat (exceptie fac produsele care se comercializeaza vrac). De asemenea gramajul si dimensiunile pot avea o mica variatie fata de descrierea de pe ambalaj sau de pe site, variatie care se afla in limitele de toleranta acceptata de lege. Exactitatea acestor caracteristici ale produselor cade in sarcina producatorului care a afisat pe ambalaj respectivele informatii.
 
6. Plata produselor
 
Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate de pe site-ul PRODIETA Naturala conform acestor "Termeni si Conditii" se poate efectua in avans sau la livrarea produselor. PRODIETA Naturala isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin mandat postal, ordin de plata, sau prin credit card; dovada platii trebuie trimisa catre PRODIETA la adresa de e-mail comenzi[at]prodietabio.ro. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul PRODIETA Naturala.
 
7. Livrarea produselor
 
Livrarea produselor se va face oriunde in Romania. Nu facem livrari in alte tari. Comanda minima este de 65 lei. ATENTIE!!! IN CAZUL COLETELOR EXPEDIATE SI NERIDICATE NE REZERVAM DREPTUL DE A SISTA ORICE COMANDA VIITOARE! PRODIETA Naturala isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor. Conditiile de livrare sunt supuse schimbarii fara o notificare in prealabil iar cea mai recenta versiune se gaseste in procesul de comanda si in textul „Livrare si Plata”. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat si aceasta este facuta in momentul semnarii documentelor fiscale legale ce insotesc coletul. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsele care sunt conform cu comanda si cu nevoile acestuia. PRODIETA Naturala  se obliga conform legii,ca in termenul de 30 de zile de la data transmiterii comenzii de catre client, sa isi indeplineasca obligatiile contractuale. PRODIETA Naturala isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de PRODIETA Naturala care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de PRODIETA Naturala  fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de PRODIETA Naturalade la acest client.
 
8. Cu privire la dreptul de a renunta la contract si la returnarea produselor a cumpărătorului, acesta beneficiază de prevederile O.U.G. 34/2014: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului. De asemenea, in conformitate cu art. 11 alin. 1 din OG 34/2014, Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului. În termen de 14 zile de la livrarea produselor, Cumpărătorul trebuie să-l informeze pe Vânzător că doreşte să renunţe la contractul de achiziţie telefonic (0770534846 sau 0722264936) dar și în scris la adresa de e-mail comenzi@prodietabio.ro.
 
Va rugam sa mentionati numele dvs, numar de telefon, adresa de email, produsul sau produsele pentru care solicitati retur, valoarea in bani pentru care solicitati retur. Este foarte important sa specificati daca produsele au fost deschise sau au modificari fizice.
 
Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 5 zile de la denuntarea contractului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expediereao. PRONAT SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 14 zile de la data de receptionare a produselor. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri etc. Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acestei comenzi.
 
Expediaţi produsele  fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Cumpărătorul va returna bunurile in ambalajul lor original, nedesfacute, la adresa RO-307375 Sanandrei / Timisoara DN6, KM10,5 Industrial Park Sanandrei Hala ”Artemis One” jud. Timis, tel +0256 705 333, în termen de 14 de zile de la notificarea scrisă şi trebuie să acopere costurile returnării. Bunurile trebuie returnate nefolosite, fără defecţiuni, în ambalajul original. Copia facturii trebuie şi ea ataşată. Costurile returnării produselor sunt acoperite direct de Cumpărător. Costul aproximativ este estimat la maximum 50 lei. Plata contravalorii produselor se va face prin banca in contul bancar specificat de catre client (Cumparator) in decurs de 14 zile de la acceptarea returului.
Conform O.U.G. 34/2014 sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator.
 
Din motive de siguranta alimentara si igiena www.PRODIETABIO.ro / PRONAT SRL nu accepta returnarea produselor alimentare desfacute din amabalajul lor original.
 
Produsele cumparate de pe site-ul PRODIETABIO.ro pot fi refuzate la efectuarea receptiei coletului in momentul livrarii daca acestea nu corespund calitativ si cantitativ cu comanda initiata de client.
 
Comanda efectuata pe site-ul www.prodietabio.ro a implicat acceptarea acestor Termeni si Conditii. In cazul in care nu sunteti de acord cu aceste conditii, va rugam sa ne contactati telefonic 0770534846 iar conversatia va fi inregistrata cu acordul ambelor parti, urmand sa actionam de comun acord.
Pentru detalii suplimentare puteti consulta legislatia in vigoare, respectiv: Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta. Lege nr. 51 din 21/01/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta. In cazul in care doriti informatii suplimentare sau aveti neclaritati privind clauzele sau procedura de returnare ne puteti contacta prin e-mail sau la numerele de telefon afisate pe site.